Masthead header

Grand Canyon :'(

De Grand Canyon ligt op 5 uur rijden van Las Vegas en dit is enkele reis. Dus “even” op en neer van Las Vegas naar de Grand Canyon kost je zo’n 10 uur. We besloten dat we wel 10 uur in de auto wilden zitten, want de Grand Canyon wilden we toch echt wel zien. We zijn op tijd vertrokken uit Las Vegas om vervolgens niet al te laat aan te komen bij de Grand Canyon. Als je van Las Vegas naar de Grand Caynon rijdt, rij je via de Hoover Dam, ook wel bekend als de “Boulder Dam”. Het is een grote betonnen stuwdam op de grens tussen de twee staten, namelijk Arizona en Nevada. De Hoover Dam is een behoorlijk toeristisch attractie geworden, een miljoen toeristen per jaar! Inmiddels zijn ze klaar met het bouwen van Hoover Dam Bypass brug, deze brug moet voor meer veiligheid zorgen en een betere doorstroom van het verkeer. Ik geloof dat er een hoop vrachtwagen chauffeurs blij zullen zijn met de brug, want de “oude” weg was echt te smal voor grote vrachtwagens. Helaas konden wij nog niet over de brug omdat hij nog niet af was.
Na het bekijken van de Hoover Dam reden we door. De weg is lang en saai, maar hoe meer we in de buurt kwamen van de Grand Canyon, hoe slechter het weer werd. Voordat we weg gingen hadden we niet gekeken naar de weersverwachtingen, we gingen er vanuit dat het goed weer zou zijn omdat het in Las Vegas zeer zonnig was met een temperatuur van 40 graden.

Na 5 uur rijden waren kwamen we aan bij de Grand Canyon en het regende hard, heel erg hard. We zijn het park op gereden en hoopten dat de zon zou doorbreken zodat we konden genieten van een spectaculair uitzicht, maar helaas.:(We zijn een paar keer uit de auto gesprongen om toch wat foto’s te kunnen maken. Na 1,5 uur in de auto gewacht te hebben op droog weer besloten we teleurgesteld terug ter rijden naar ons hotel in Las Vegas. Onderweg terug hebben we kunnen genieten van werkelijk waar prachtige onweersbuien, maar dat kon ons ook niet opvrolijken:(Een les voor de volgende keer, HET WEERBERICHT CHECKEN!!

Na ons teleurstellende bezoek aan de Grand Canyon besloten we het dichtbij “huis” te zoeken: op nog geen half uur rijden van Las Vegas ligt Red Rock Canyon National Conservation Area. Zoals de naam al doet vermoeden zijn de rotsen hier prachtig terracotta rood. Door dit park ligt een 21km lange asfaltweg met links en rechts stopplaatsen om van het uitzicht te genieten. Vooral rond zonsondergang is het licht hier prachtig! Als je naar Las Vegas gaat is het zeker de moeite waard om naar Red Rock Canyon te gaan.

Grand Canyon

Grand CanyonZoals je in de bovenste foto kunt zien, zagen we bijna niks :'(

SunsetZonsondergang op de terugweg

HooverdamHoover Dam en links de Hoover Dam Bypass brug

Red Rock CanyonRed Rock Canyon

Sunset, Red Rock Canyon

Na een paar prachtige dagen in Las Vegas gaan we door naar Yosemite National Park opnieuw zo’n 10 uurtjes rijden8)

January 27, 2011 - 5:22 pm

Jules - 8O VET MOOI!

January 27, 2011 - 11:55 pm

altijdvers - Leuk verhaal. Jammer van het weer :(
Mooooie foto’s!

March 4, 2011 - 9:25 pm

DivaMich - Wauw, wat een mooie foto’s. :D

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: